GURE ARDOAK


ARBELA ENBATA


 

 

  • JATORRI IZENDAPENA: Getariako Txakolina
  • MAHASTIA: 5 HA
  • KOKAPENA: Aia (Gipuzkoa)
  • BARIETATEAK: Hondarribi zuri %80; Petit Courbu %10 eta Chardonnay %10
  • ZERBITZE TENPERATURA; 8-10º
  • ANALITIKA: Alkohola 11,5% vol; Azidotasun totala: 5 gr(H2SO4)/L eta pH: 3,2
  • ONTZEA:6 hilabetez berezko ligetan.
  • HARTZIDURA:12-14º altzairu herdoilgaitzezko kupeletan.
  • BILKETA:Aukeratutako sailetan. Eskuz 15kg kaxetan. Iraila bukaera Urriaren hasiera.

Enbata

 

DASTATZE EMAITZAK:

EZAUGARRIAK: Txakolinak altzairu herdoilgaitzezko kupeletan irakiten du, kontrolpeko tenperaturan eta 6 hilabetez berezko ligetan ondua. Hurrengo urteetan gozatzeko moduko garapen ahalmena duen ardo bat sortuz. Txakolin itsaskor eta bolumen onekoa.

KOLOREA: Garbia, irisatua, lasto hori dizdiraduna.

SUDURRA: Garbia, dizdiratsua, sudurrean fina eta dotorea, aipatzekoak bere mineralitatea, gazi zapore nabardura arinak, eta fruitu zuriak. Konplexua eta atsegina.

AHOA: Eraso atsegin eta sotilekoa, mineralitate nabardurek fruitu zuriei bide ematen die. Konplexutasun handikoa, fina, bolumen onekoa eta iraunkorra.


ARBELA


 

 

  • JATORRI IZENDAPENA: Getariako Txakolina
  • MAHASTIA: 5 HA
  • KOKAPENA: Aia (Gipuzkoa)
  • BARIETATEAK: Hondarribi zuri ; Petit Courbu  eta Chardonnay 
  • ZERBITZE TENPERATURA; 8-10º
  • ANALITIKA: Alkohola 11,5% vol; Azidotasun totala: 5,2 gr(H2SO4)/L eta pH: 3,1
  • BOTILARATZEA: Udaberrian
  • HARTZIDURA:12-14º 
  • BILKETA: Eskuz 15kg kaxetan. Iraila bukaera Urriaren hasiera.

Arbela

 

DASTATZE EMAITZAK:

EZAUGARRIAK: Txakolinak altzairu herdoilgaitzezko kupeletan irakiten du, kontrolpeko tenperaturan. Oxidazioa ekiditeko eta intentsitate aromatiko handiko txakolina lortze aldera, gas inerte batez babesten dira muztio mugimenduak mahatsa sartzen denetik irakiten hasten hasten den arte.

KOLOREA: Lasto hori argia, dizdiratsua eta garbia.

SUDURRA: Intentsitate eta dotorezia handikoa, usaimenean lurreko arbelak eskeintzen dion mineralitate handikoa. Udarea bezalako fruitu zuriak dakarzkigu gogora.

AHOA:  Freskua, orekatua eta iraunkorra. Barietatearen ezaugarri den bukaera mikatz arinekoa.