Arbela

ARBELA

  • JATORRI IZENDAPENA: Getariko Txakolina
  • KOKAPENA: Aia, Euskal Herria
  • MAHASTIA: 5 Ha.
  • HARTZIDURA: 12-14º
  • BOTILARATZEA: Udaberrian.
  • BILKETA:
    • Eskuz 15 Kg kaxetan.
    • Iraila bukaera
    • Urriaren hasiera
  • ZERBITZE TENPERATURA: 
  • ANALITIKA: 
    • Alkohola: 11,5% vol.
    • Azidotasun totalal: 5,2 gr (H2SO4)/L
    • pH: 3,1
  • BARIETATEAK:
    • Hondarribi Zuri
    • Petit Courbu
    • Chardonnay

Balore nutrizionalak

Mota 100ml
Energia (kcal) 160
Grasak (g) 0
Horietatik saturatuak 0
Karbohidratoak (g) 13.66
Horietatik azukreak 7.76
Proteinak (g) 0.2
Sodioa (mg) 9

DASTATZE EMAITZAK:

EZAUGARRIAK: Txakolinak altzairu herdoilgaitzezko kupeletan irakiten du, kontrolpeko tenperaturan. Oxidazioa ekiditeko eta intentsitate aromatiko handiko txakolina lortze aldera, gas inerte batez babesten dira muztio mugimenduak mahatsa sartzen denetik irakiten hasten hasten den arte.

KOLOREA: Lasto hori argia, dizdiratsua eta garbia.

SUDURRA: Intentsitate eta dotorezia handikoa, usaimenean lurreko arbelak eskeintzen dion mineralitate handikoa. Udarea bezalako fruitu zuriak dakarzkigu gogora.

AHOA: Freskua, orekatua eta iraunkorra. Barietatearen ezaugarri den bukaera mikatz arinekoa.